Trainingen

Woensdag 2 januari organiseren we een thema training met als onderwerp 'Search and Rescue (SAR)'. We zullen een aantal zoekmethodes uitproberen om een slachtoffer te lokaliseren, met de verschillende aspecten die daarbij komen kijken (veiligheid, communicatie via een seinlijn,...). Het is de bedoeling dat de oefeningen blindelings uitgevoerd worden (slechte zichtbaarheid), dus breng iets mee om je masker te blinderen (blinddoek, ondoorzichtige tape,...) en eventueel een seinlijn per 2 duikers (een nylon touw van ongeveer 20m volstaat).

Op woensdag 9 januari zal de normale training omgedoopt worden in een 'nachtduik'. De lichten van het zwembad zullen dan gedoofd worden en het is de bedoeling dat iedere deelnemer zijn eigen duiklamp meebrengt. Dit is dus een ideale gelegenheid om de verschillende types lampen eens met elkaar te kunnen vergelijken. Als je (nog) geen eigen lamp hebt, is dat uiteraard geen enkel probleem.

In de zomerperiode zullen er vanaf 11 juni tot en met 13 augustus geen trainingen doorgaan in het zwembad. De eerste training zal dan opnieuw plaatsvinden op 20 augustus. Als alternatief worden er clubduiken in Ekeren georganiseerd.

Woensdag 3 december organiseren we nog eens een nachtelijke training. De lichten van het zwembad zullen gedoofd worden en het is de bedoeling dat je een duiklamp meebrengt. Heb je nog geen eigen duiklamp, dan is dat uiteraard ook geen probleem. Dit is dan ineens een ideale gelegenheid om eens te zien wat er zoal op de markt te verkrijgen is van duiklampen.

Woensdag 10 december organiseren we een ludieke training met gezelschapsspelletjes (onderwater uiteraard). Wij zullen voor een aantal spelletjes zorgen, maar als je zelf nog één of ander watervast gezelschapsspel hebt, mag je dat altijd meebrengen.

Woensdag 24 en 31 december is het zwembad gesloten en is er dus ook geen training. De laatste training van het jaar valt dus op 17 december.

Activiteiten

Datum Uur Plaats Activiteit Verantwoordelijke Opmerkingen
Januari
vr 4 jan 21u00 NEMO33 Clubduik Jef Driesen Samenkomst om 19u op de parking van de Carrefour in Lier of ten laatste 30 minuten vóór de duik ter plaatse aanwezig te zijn.
Mei
do 1 mei 09u30 Ekeren Clubduik Dirk Van der Linden
zo 4 mei 15u00 Ekeren Clubduik Dirk Van der Linden
zo 11 mei 09u30 Ekeren Clubduik Dirk Van der Linden
za 17 mei 10u00 Nieuwe Kerkweg
(Grevelingen)
Jaarlijkse barbecue Jef Driesen Vooraf inschrijven noodzakelijk! Samenkomst om 8u op de parking van het zwembad in Nijlen.
Juni
woe 11 juni 20u00 Ekeren Clubduik Jef Driesen
woe 18 juni 20u00 Ekeren Clubduik Jef Driesen
woe 25 juni 20u00 Ekeren Clubduik Jef Driesen
za 28 juni Haven Colijnsplaat Bootduik Oosterschelde (Argus) Dirk Van der Linden Vooraf inschrijven noodzakelijk!
Juli
woe 2 juli 20u00 Ekeren Clubduik Jef Driesen
woe 9 juli 20u00 Ekeren Clubduik Jef Driesen
woe 16 juli 20u00 Ekeren Clubduik Jef Driesen
woe 23 juli 20u00 Ekeren Clubduik Jef Driesen
woe 30 juli 20u00 Ekeren Clubduik Jef Driesen
Augustus
woe 6 aug 20u00 Ekeren Clubduik Jef Driesen
11 t/m 14 aug 9-12u Zwembad Nijlen Sportkamp Sport-It Sub Aqua Club
woe 13 aug 20u00 Ekeren Clubduik Jef Driesen
woe 27 aug 21u00 Zwembad Nijlen Kennismaking met de duiksport Sub Aqua Club Iedereen welkom vanaf 14 jaar.
September
zo 21 sep Haven Colijnsplaat Bootduik Oosterschelde (Argus) Dirk Van der Linden Vooraf inschrijven noodzakelijk!
December
di 30 dec 12u30 NEMO33 Clubduik Jef Driesen Samenkomst om 10u op de parking van het zwembad in Nijlen of ten laatste 30 minuten vóór de duik ter plaatse aanwezig te zijn. Vooraf inschrijven noodzakelijk!

Opleidingen

2 en 3 Duiker

De voorbereidende theorie lessen voor 2D en 3D zullen doorgaan op volgende data:

De lessen zullen plaatsvinden in de cafetaria van het zwembad van 19.30u tot 21.00u en worden gegeven door Jef & Dirk. De lessen zijn niet verplicht, maar worden wel ten zeerste aangeraden.

Gelieve op voorhand in te schrijven en eventueel een nelos cursus te bestellen.